Biografie

Carel ter Linden

dsc_0038Carel ter Linden (1933, Amersfoort) werd na een studie rechten en theologie predikant in Hoogvliet, Oegstgeest en Den Haag (Kloosterkerk). Na zijn emeritaat in 1999 schreef hij een aantal boeken op pastoraal en theologisch gebied. Over zijn laatste boek (‘Wat doe ik hier in Godsnaam, verschenen in 2013 bij de Arbeiderspers)  verzorgt hij lezingen, in kerkelijke gemeenten maar ook daarbuiten.

In 2008 verscheen bij de Arbeiderspers zijn dichtbundel ‘Om een zin’. Dit heeft in 2009 geleid tot een programma van gedichten uit deze bundel, waarbij de pianiste Ariane Karres muziek koos als weerspiegeling van de tekst.  Na haar overlijden in 2013 heeft haar dochter Mirjam Karres dit programma voortgezet en nieuwe vorm gegeven.

Zij brengen dit programma in kleine theaters en kerken en op verschillende culturele podia.

Mirjam Karres

Mirjam Karres (1972) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya.
In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte.
Mirjam nam deel aan verschillende festivals, o.a. het Britten-Pears festival in Aldeburgh, en het Manchester Music Festival in Vermont-USA. Ze speelde in muziektheater producties mee van o.a. Orkater en Het Filiaal.
Met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest speelde zij het tweede pianoconcert van S. Rachmaninoff en later volgde ook het pianoconcert van R. Schumann. Ze is lid van het Scarbo pianistencollectief waarmee ze pianoconcerten uitvoert met orkest.

Sinds september 2013 treden Carel en Mirjam regelmatig op met het literaire programma ‘Om een zin’ waar gedichten en solowerken uit de pianoliteratuur elkaar afwisselen. Al meer dan 60 concertpodia deden ze aan in Nederland.